Predstavenie kolekcie Rock Machine 2020

Tak ako vlani, aj tento rok sme mali tú česť predstaviť veľmi zaujímavú kolekciu Rock Machine na budúcu sezónu 2020 v areáli X-BIONIC SPHERE v Šamoríne.

Na predstavenie kolekcie sme pozvali obchodníkov z celého Slovenska. A že účasť bola hojná, bolo veľa otázok a pozitívnych dojmov, máte sa na čo tešiť. Prakticky všetky modely prešli zmenami, dostali nové farby, nové komponenty, mnoho modelov je vyskladaných na spoľahlivých sadách od Shimana. V ponuke RM 2020 už nenájdete 26“ kolesá, ani u detských modelov. Rovnako aj jednotlivé modelové rady dostali nové názvy- zvykáme si..

U detských a juniorských bicyklov sú asi zmeny najväčšie, a to doslova. Už aj malí juniori od cca 135 cm výšky môžu jazdiť na veľkých 29 palcových kolesách! Áno, čítate dobre, Rock Machine je momentálne asi prvý výrobca, ktorý oficiálne predstavil juniorský model Thunder 29 LTD postavený na maličkom ráme a s obrovskými kolesami. Ten bicykel bude rásť spolu s Vašim dieťaťom.

26 palcové kolesá nahrádzajú priemery 27,5“, ale s rámom prispôsobeným detskej postave a dokonca u niektorých modelov aj v dvoch veľkostiach 13,5“(XS) a 15“(S).

Zaujímavé a svieže farby sú tu ako vždy samozrejmosťou.

Ponuka modelov Cross je zase o niečo štíhlejšia. Najväčšou novinkou je najvyšší model Crossride 1100, postavený na Shimane SLX 1×11 v atraktívnej striebornej farbe.

Gravelové cesťáky si už budete môcť objednať aj s karbónovým rámom, a to hneď dva modely. Pričom nižší univerzálnejší model je k dispozícii s dvojprevodníkom a so sadou Shimano GRX 2×10 a v zaujímavej khaki farbe. V cene máte aj karbónovú sedlovku. Dva nižšie modely majú duralové rámy a komponenty buď od Shimana GRX, alebo Shimano Claris.

 

Dámske modely Catherine sú tradične veľmi pekné a zaujímavé. Nový vietor priniesli svieže farby, v ponuke je zase aj jeden model s karbónovým rámom, tu okrem kolies 29“ ostávajú aj priemery 27,5“.

MTN Hardtail

Najsilnejšia je kategória „MOUNTAIN HARDTAIL“, tu je najväčšie zastúpenie modelov, ale aj veľkostí a dobrou správou je, že niektoré modely budú dostupné aj vo veľkosti 23“, teda XXL. Najnižšie v hierarchii sú tradične modely Manhattan a do budúceho roka postavené len na veľkých kolesách 29“. Menší priemer tu už nehľadajte. Ďalšou novinkou sú len dvojprevodníkové sady Shimano 2×7, 2×8 a 2×9. Nad Manhattanmi sú trailové modely STORM za výhodnú cenu.

Ak hľadáte viac, pozrite na modely HEATWAVE, alebo ešte lepšie na TORRENTY. Modely Storm, Heatwave a Torrent, ale aj Catherine majú niečo spoločné- prakticky identický rám, ktorý má navyše podobný dizajn a geometriu ako karbónové hardtaily BLIZZ CRB. Tento rám je ešte zaujímavý aj tým, že sa vyrába v dvoch variantoch, podľa výbavy bicykla- buď s pevnými osami a s prevodmi 1×12, alebo s klasickými RU, s dvojpílou vpredu a s prevodmi 2×10. Vnútorné vedenie laniek a bowdenov je samozrejmosťou.

Nad všetkými sú karbonóvé modely BLIZZ CRB, veľmi atraktívne, hlavne model Blizz CRB 90-29, postavený na Shimane XT a s prednou vidlou Rock Shox SID. Modely Torrent 90-29 a Blizz CRB sú obuté na bezdušových plášťoch WTB.

Mountain Fully

Nové sú aj celoodpružené BLIZZARDY. Pre fajnšmekrov vidla a tlmič značky DVO. Bikeri vedia o čom veľmi zaujímavom, je reč. Enduro modely na kolesách 27,5“ a so zdvihmi od 160 až do 180 mm. Tlmiče sú zásadne pružinové. Na kolesách 29“ sú modely TRL a XCM. Nižšie zdvihy a na traily ako stvorené. Model Blizzard TRL 90-29 je prakticky úplne nový, komplet na Shimane XT 1×12, a s tlmičom a vidlou DVO.

E-Mountain

V kategórii elektrických bicyklov je v ponuke až 40 modelov a veľa noviniek. Pohon zabezpečuje buď osvedčený Shimano Steps vo všetkých variantoch, alebo SPORT DRIVE, kde stredový motor má krútiaci moment až 90 Nm! Zaujímavé sú varianty TOURING, či už s motorom Shimano, alebo Sport Drive, ideálne na cesty do mestkej džungle, či na dochádzanie do práce a s komplet výbavou v podobe blatníkov, nosiča, stojana, zámku a výkonných svetiel. Výrobca ich výstižne nazýva „SUV medzi bicyklami“. Nové farby a zaujímavé zladené výbavy charakterizujú ebiky Rock Machine 2020.

… a to najlepšie som si nechal na koniec – nové elektrické BlizzardyBlizzy s integrovanou batériou v ráme s výrazne, ale naozaj, že výrazne zoštíhlenou spodnou rámovou trubkou a so silnou výbavou od Shimana. Aj preto právom nesú označenie „INT 2“. Najvyšší model Blizzard INT2 e90-29 RZ má zadný menič a radenie Shimano XTR 1×12 , prednú vidlu plus pružinový tlmič DVO, zdvihy 160 mm.

To RZ je skratkou slov „Racing Zone“, tým chcel výrobca povedať, že takto označené Blizzardy sú vlastne replikami súťažných špeciálov, to len na okraj…

Fakt sa máte na čo tešiť..